Tavaramerkillä erotut markkinoilla

Tavaramerkin avulla saat mahdollisuuden suojata esimerkiksi tuotteen, palvelun, logon tai uuden keksinnön yksilöllisellä tuotemerkillä. Erottuminen muista markkinoilla olevista kilpailevista tuotteista tapahtuu jo nimen perusteella.

Tavaramerkit voivat olla esimerkiksi sanamerkkejä, sanakuvioyhdistelmiä, kuvioita, tietynlaisia kuvasarjoja tai ääniefektejä. Tavaramerkkirekisteröinnin piiriin kuuluvat myös ulkonäöltään tavanomaisesta poikkeavat tuotepakkaukset.

Kun haet merkkiä, sen on oltava erottuva, jotta se ei sekaannu muiden kaupallisten toimijoiden vastaaviin tuotteisiin tai palveluihin. Rekisteröinnille erottamiskyky on ehdoton edellytys.

Tavaramerkkiin satsaaminen kannattaa

Tavaramerkkihakemuksen laadintaan kannattaa panostaa, sillä sen perusteella arvioidaan merkin rekisteröimiskelpoisuutta. Patenttikonsultointi Kangasmäki Oy:n asiamies laatii tavaramerkkihakemuksestasi oikeasisältöisen ja rekisteröinti käynnistyy nopeasti.

Tavaramerkin rekisteröitymisen jälkeen voit pitää merkin käytössäsi niin kauan kuin haluat uudistamalla sen voimassaolon 10 vuoden välein. Tavaramerkki rekisteröityy hakemukselle tehdyn teknisen tutkimuksen ja väiteajan jälkeen, joten myönnetyn tavaramerkin validiteetti on hyvällä pohjalla.